ervaringen narcisme coach
Marieke – 42 jaar – CEO – dochter & zoon – kwam los van ex-man
“Ik had een intake gepland bij een psycholoog, maar toen ik een berichtje zag van Lot ben ik er direct voor gegaan.”
Meer dan 20 jaar was ik samen met mijn man met veel narcistische trekken. Mijn ex-man zijn buien en gedrag trok een zware wissel op mijn gezin. Ik had eerder niet echt door dat het puur door mijn man kwam, maar nu los van hem, zie ik dat wel. Mijn dochter wilde destijds minder van hem weten, ze kreeg telkens meer haar eigen mening en dat botste met hem. Mijn zoon (jonger dan mijn dochter) – die natuurlijk flink opkeek en -kijkt naar zijn vader – raakte flink in de war door de stress in huis en de manipulaties en het ‘straffe en belonen’ wat vaders deed en doet. De sfeer in huis was niet goed. Ik merkte dat ik er ook (bijna) aan onder doorging.
Ik twijfelde ik veel, was erg onzeker en dacht de helft van de tijd dat ik gek aan het worden was. Dus na jaren van vanalles geprobeerd te hebben – ook relatie-therapie – gaf ik het op. Ik moest en zou scheiden van hem.
Ik kende mijn man en ik verwachtte dat hij het mij moeilijk ging maken. Het scheiden. Ook weet hij dat ik alles doe om de kinderen te sparen, en ik hoopte het niet maar mijn grootste angst was dat hij dit tegen met ging gebruiken. En de kinderen dus tussen ons in ging zetten. Voor zijn eigen gewin of om mij dwars te zitten.
Ik had me ingeschreven bij een psycholoog, deze had een lange wachttijd en toen toevallig zag ik een bericht van Lot. Na een gesprek staptte ik direct in haar programma.
 Wat het programma mij gebracht heeft: ik heb weer grip op mijn leven door mij actief op te stellen i.p.v. passief. Voor het programma was ik erg afwachtend. Ik reageerde veelal vanuit angst op zijn acties. Nu heb ik inzicht in mijn verantwoordelijkheid en is het vertrouwen in mezelf gegroeid. Ik reageer minder vanuit angst, meer vanuit een weten dat ik mag zeggen wat ik wil. En ik groei door de positieve ervaringen. De aanpassingen hebben effect op mijn leven gehad, want ik ben nu minder vermoeid, ik zie nu waardoor ik in ‘de stress’ terecht kwam. Maar ook doordat mijn eigen acties nu kort en duidelijk zijn. Het kost me nu minder tijd om na te denken over een reactie. Ik geloof steeds meer in mezelf en ook dat ik een goede moeder ben, ongeacht wat hij nu doet of zegt.Mijn grenzen nu kunnen aangeven zorgt ervoor dat ik meer respect voel voor mezelf, mezelf serieuzer neem. Deze energie voelt hij trouwens ook. Waardoor ook zijn acties anders zijn. Hij haalt minder fratsen uit, hij probeert en test minder, komt minder op de lijn. Het voelt alsof ik steeds meer op de bestuurdersstoel ga zitten i.p.v. op de bijrijdersstoel.
Ik zou dit programma absoluut aanraden aan iemand die in een narcistische relatie zit. Het loskomen is 1 ding, daarvoor is kennis nodig. Maar die kennis is niets wanneer je er niks mee doet. Tijdens het programma hebben we deze kennis geïntegreerd. Ook dit kost tijd en moeite. Dit lukt je niet direct alleen. Inzicht in waarom doe je wat je doet is zo belangrijk als je echt stappen wilt maken in het helemaal loskomen van een dergelijke relatie. Lot is de spiegel die ik nodig had en nog heb.
Ik heb nu een leuke nieuwe relatie en dat is wennen voor mij, en ook voor mijn twee kids. Die snappen niet dat het allemaal zo makkelijk kan en zijn bijna argwanend :). Kan het echt zo? We genieten met zijn drietjes en komen echt toe aan onszelf. Ook mijn kinderen hebben nu professionele hulp zodat wij dit alledrie goed een plekje kunnen geven.
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.
Wat ik nog wil delen is: de momenten van je verhaal delen met anderen, gelijkgestemden, heb ik ook als een enorm waardevol moment ervaren. Dit zou ik zeker blijven doen! En misschien ook iets specifiek voor vrouwen met kinderen, want echt afsluiten kunnen wij dit hoofdstuk nooit en dat is toch een andere koek/gevoel, denk ik, dan wanneer je hem/haar nooit meer hoeft te zien.
narcisme babette
Babette – 35 jaar – Eigen bedrijf in pedagogie en onderwijs – dochter & zoon – kwam los van ex-man
“De term narcisme kende ik al, maar toen ik met Lot startte vielen alle puzzelstukjes op hun plek.”
“Na het beëindigen van mijn huwelijk met een narcist was ik helemaal op en toch ging het leven door. In sneltreinvaart. Als alleenstaande moeder van twee kinderen én eigenaar van een eigen bedrijf is er altijd wat te doen. Ondertussen bleef ook mijn ex ‘in beeld’, omdat we samen twee kinderen hebben. Het drama en gedoe ging gewoon door. Al was het in iets mindere mate, maar ook het mediation traject was me niet in de koude kleren gaan zitten. Het werd me steeds duidelijker dat dit een type man is die een andere manier van aanpak vraagt, maar hoe? Ik wilde graag meer kennis, handvatten om zo min mogelijk en efficiënt mogelijk te communiceren over de kinderen zodat ik kon herstellen van de heftige jaren. Met de term narcisme was ik al bekend, maar toen ik bij Lot startte vielen alle puzzelstukjes op zijn plek.
Het was alsof mijn ogen elke keer een stukje verder open gingen. Al snel werd me duidelijk wat me is overkomen en dat ik de hoop op normale communicatie & opvoeding moest laten varen. Lot spiegelt en is niet bang om de vinger op de zere plek te leggen. Confronterend, pijnlijk en tegelijkertijd nodig. Ik zag het zelf niet meer.
Ik weet nu waarom hij de dingen doet die hij doet. Daarbij weet ik nu ook dat zijn dreigementen echt alleen dreigementen zijn waardoor ik mij minder uit het veld laat slaan. Lot gaf me het vertrouwen dingen te doen en zeggen buiten mijn comfortzone. Ik heb langzaam de regie weer terug gekregen. Waar ik eerder passief was, dus het op me af liet komen – in paniek raakte en uren kon piekeren en hem alsnog de macht gaf – lukt het me nu veel beter te handelen vanuit wat ik wil en wat goed is voor mijn kinderen. En ja, dat levert nog steeds zweethanden en een bonkend hart op, maar elke keer een beetje minder. 
Door het programma Los met Lot weet ik nu ook dat als ik het anders wil, ik anders zal moeten handelen. En dat is echt mogelijk, op een constructieve manier zonder conflict met mijn ex. Ik voel mijn grenzen duidelijker en bewaak ze beter. Het vertrouwen in mijzelf als mens, maar zeker ook als moeder is toegenomen. Bij Lot voelt mijn verhaal veilig. Het delen met lotgenoten heb ik ook als erg fijn ervaren. In het begin dacht ik dat ik overdreef, de enige was en hartstikke gek.. door het delen van mijn verhaal zag ik hoeveel overlap onze verhalen met elkaar hebben. Het is zo fijn om niet te hoeven uitleggen hoe je je voelt of wat het met je doet. Lot, de andere vrouwen en mannen weten het!
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.”
nps kirsten
Kirsten – 28 jaar – Ondernemer in werkgeluk – kwam los van ex-vriend
“Ik voelde me geen paranoide gek (meer). Haha. Ik ben dus niet de enige die dit overkomt.”
“Toen ik begon aan het traject met Lot was ik erg boos en had ik veel vragen. Het was nog niet zo lang geleden uitgegaan met mijn ex. Ik vroeg een vrijblijvend gesprek met Lot aan. Dit was zo fijn, ze vroeg me hoe het leven eruit zou zien zonder narcisten in mijn leven. Ik zei: ‘mijn emoties en controle in het gareel’ en dat klonk zo fijn dat ik – na wat twijfel – toch heb besloten om te starten. Maar ik heb echt geen moment spijt gehad van deze investering! Lot heeft aan 1 woord genoeg om mij te snappen. Ik voelde me geen paranoïde gek (meer). Haha. Ik ben dus niet de enige die dit overkomt. Het ligt aan hem en hij gaat nooit veranderen en ik verdien meer. Ik kan wel zeggen na het programma te hebben gevolgd ik helemaal los ben van mijn ex. Ik heb veel inzichten over narcisme gekregen en kreeg (tevens!) in te zien hoe schrikbarend veel mensen er in mijn omgeving er narcistische trekken hebben. Ik doorzie het nu sneller, en heb ik alle handvatten gekregen hoe hier het best mee om te gaan. Ik laat mezelf er niet meer gek door maken. Het is aan jezelf om het te herkennen en niet mee te laten zuigen / verleiden. Ik zit weer lekker in mijn vel in mijn woede is gelukkig helemaal weg. Mijn emoties zijn er weer. Ik weet nu weer wat ik echt leuk vind, en het allerbelangrijkste: ik vertrouw weer op mijn intuïtie. Op de een of andere manier verdwijnt dit onderbuikgevoel wanneer je te veel en te lang met dit soort types omgaat. Dank Lot voor het teruggeven van mijn vertrouwen in mezelf! 
Namasté, Kirsten
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.”
Suus – 32 jaar – Werkt bij de overheid als project manager – nu in een gezonde relatie – kwam los van ex- vriend
“Ik wist niet meer wat normaal was in een relatie.”
“Het programma heeft me heel veel inzicht gegeven in mijn eigen patronen. Heel confronterend, maar tegelijkertijd ongelooflijk leerzaam. Leren om er te mogen zijn. Dat je keuzes mag maken die bij jou passen en niet altijd te wijken en te voegen naar wat anderen willen of nodig hebben. Het klinkt zo simpel, maar het programma LOS met LOT heeft mij doen inzien dat ik een pleaser ben en mijn grenzen continue verleg. Ik ben me door het programma bewust geworden over mijn gedrag en mijn relaties. Eigenlijk niet meer weten wat ‘normaal’ is in een relatie. Dat je niet alleen maar altijd hoeft te geven in een relatie en dat je voor je eigen normen en waarden MOET staan. Dat doet ertoe.
Ik ben me bewust van situaties en probeer de regie in mijn eigen leven te pakken. Winst is dat ik weet dat er iets fout gaat. Ander voorbeeld: Ik zou naar een festival gaan, maar ik had last van mijn blessure. Ik heb bij vriendinnen aangegeven dat ik het jammer vond, maar dat ik niet mee ging. Op dat moment reageerden zij met ‘wat een slechte voorbereiding en jammer dat ons al lang geplande feestje hier de dupe van is’. Op dat moment heb ik gedacht ‘Dat stukje laat ik bij jou’. Mijn lichaam geeft aan even niet te kunnen en daar luister ik naar.
Nog een suf voorbeeld: Keuzes maken vind ik lastig. Zelfs als het gaat om kiezen wat ik wil eten. Mijn vriend vraagt heel nadrukkelijk wat IK wil eten. Nu geef ik aan waar ik zin in heb. 
Ik zou dit programma zo aanraden aan anderen die willen loskomen uit een narcistische relatie! Ik zag er eerst een beetje tegenop, maar ik heb toch de stap gemaakt en daar ben ik onwijs blij mee. Het heeft me houvast gegeven in de verwerking en geeft lessen voor mijn hele persoonlijke ontwikkeling.

 

Ik geef LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.”

 

codependency daisy
Daisy – 31 jaar – Werkt bij een bureau als creative – had een burn-out – kwam los van familie
“De reguliere hulpverlening werkte tegen me”
“Twee jaar geleden werd ik burn out verklaard en verdween mijn leven in een zwart gat. Ver voor dit punt had ik al geprobeerd hulp in te schakelen binnen de reguliere hulpverlening, want ik voelde dat het vanaf m’n jeugd niet goed zat. Die hulp werkte helaas tegen me of bleef teveel aan de oppervlakte. Via de laatste psycholoog kwam ik bij de term narcisme en onderzocht dit verder. Via social media kwam ik het account van Lot tegen en volgde haar webinar waarin ik eindelijk mezelf herkende. Alleen, durfde ik het toen nog niet aan om een traject te gaan volgen. Zomaar buiten de reguliere hulpverlening, een onbekende via social media, ik had financiële stress en met de hete adem van het UWV in m’n nek. Ongeveer een jaar later en veel ellende verder kwam ik echter weer een webinar van Lot tegen en weer gevolgd. Het gevoel van (h)erkenning was nog sterker door mijn eigen mislukte zoektocht. Dus toch de stap genomen en afgelopen juli begonnen met het traject bij Lot en wow. Het is nog moeilijk om onder woorden te brengen, want ze heeft een soort van nieuwe dimensie van leven laten zien. Ik had allemaal problemen in m’n hoofd die ik dacht op te moeten lossen, maar dit was dus helemaal anders.
Als ik terug denk verwachte ik misschien een soort zelfhulpprogramma over narcisme met verschillende punten om aan te werken. Maar ik mocht echt zelf aangeven wat er speelde en elke keer werd dat gehoord en begrepen door Lot met compassie, acceptatie en inzichten. Dat was nieuw voor me. Ik hoefde niet “iets te doen”?! Ik vond de sunday check in mails heel fijn omdat ik echt m’n verhaal kwijt kon en in de reply nam ze dan (samen met mij) het bericht door en gaf begrip, verdieping en acceptatie. Wat altijd leidde tot een positief gevoel waardoor ik weer verder kon ipv verder wegzakte. Ik ben super dankbaar. Het zal waarschijnlijk altijd 1 van de moeilijkste periodes van m’n leven zijn en het had veel slechter kunnen aflopen. Ik had er niet (zo sterk) uit kunnen komen als ik niet de hulp van Lot had gehad, dat weet ik zeker. De calls waren ook altijd fijn en inhoudelijk zo waardevol. Lot is zelf heel stabiel en gaf echt ruimte om te bespreken wat er besproken moest worden. Ze prikte gelijk door de “sociaal wenselijke bubbel” als het ware. Alweer tot mijn verbazing, want ik was gewend om heel veel uitleg te moeten geven, zij begreep het. En sinds kort ook de Q&A’s met andere lot-genoten die gaven een extra gevoel van samenhorigheid. Alles bij elkaar liet het me zien dat ik niet zo afwijkend ben als de overtuiging waarmee ik ben opgegroeid.
 Het traject met Lot heeft me op meerdere vlakken iets gebracht eigenlijk. Kleine dingen zoals haarzelf als voorbeeld voor hoe het er aan de andere kant van narcisme uit kan zien. En altijd de reminder om genoeg water te drinken =P Maar ook dat ik het afgelopen jaar eindelijk echt los heb kunnen komen van mijn narcistische ouders door te verhuizen en geen nieuw locatie door te geven. Ik heb het afgelopen half jaar zelf gedaan, maar ik stond er voor m’n gevoel niet alleen voor en dat voelt zo goed. Ik merk ook dat mijn gedachtepatronen aan het veranderen zijn. Super vreemd is dat. Het normale gedachtepatroon speelt zich dan nog af, maar daarnaast is er dan iets anders. Dan komt er ineens een nieuwe ervaring en voel ik echt afstand met daarvoor. Zoals met oud & nieuw voelde de weg die ik nog moet afleggen zo lang, niet te doen gewoon. Maar toen ineens kon ik zien dat ik nu ook al veel heb en dat ik al een heel stuk heb afgelegd. Ik mag nu leven. Lot heeft altijd met veel compassie, acceptatie en inzichten gereageerd waardoor ik dat onbewust ook heb kunnen leren voor mezelf. In december is het traject afgelopen en ik zie nu hoe veroordelend ik was naar mezelf, hoe ik me nooit goed genoeg heb gevoeld maar dat wel probeerde te zijn. En hoe ik nu ook compassie, acceptatie en begrip naar mezelf kan hebben zonder iets te hoeven veranderen.
Wat het werken met Lot zo bijzonder maakt is dat het 360 graden is. Het is mindset en praktische tips, maar ook emotionele verwerking en aandacht voor het fysieke. Ik laat deze moeilijke periode in 2021 achter. Die niet alleen zwart was, maar ook licht. En ik kan verder vooruit met wat meer compassie voor mezelf.
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.”
narcisme rosa
Rosa – 48 jaar – wijkagent – zoon & dochter – kwam los van haar ex-vriend
“Ik heb mezelf vergeven”
“Ik was een tijdje ervoor gescheiden van de vader van mijn kinderen. Ik had een nieuwe relatie, waarvan ik begon te twijfelen of er misschien weer narcisme in het spel was… Ik hield het wat af want: ‘ik kon ik mijn kinderen toch niet een tweede keer een breuk aandoen?’ Dat konden ze vast niet aan. Ook voelde het als de ‘makkelijke weg’.
‘Wat wil jij?” vroeg een coach op werk aan mij. Ik draaide eromheen, durfde hem niet aan te kijken maar diep van binnen wist ik het antwoord wel: ik wilde alleen zijn met mijn kinderen onder 1 dak. Vrijheid en onafhankelijkheid. Mijn kinderen en mijn werk. Meer had ik niet nodig.
Ik vond Lot op Instagram en ik vond haar teksten zo treffend dat ik een gesprek aanvroeg bij Lot. We hadden een onwijs mooi gesprek. Emotioneel ook. Ik voelde me veilig en begrepen bij haar. Geen oordeel, geen beloften, maar wel de steun. Niet veel later merkte ik dat ik echt aan de slag wilde gaan met mezelf. Dus ben ik gestart aan LOS met LOT.
We hadden 6 coach-calls. Naar aanleiding hiervan kreeg ik persoonlijke huiswerkopdrachten. Daarnaast had ik iedere week een check-in met Lot. Hierin schreef ik wat ik meemaakte, en soms schreef ik wat ik me voornam in de komende week. Dit hielp mij enorm. Lot gaf mij hierop lekker snel tergukoppeling, meestal via een voicebericht. Op deze manier was ik een aantal maanden zeer intensief met het onderwerp en mijn eigen ontwikkeling bezig. Wat mij hielp tijdens de sessies: Lot stelde mij veel vragen, waardoor ik actief werd in mijn denken; Lot had geen oordeel, waardoor ik ALLES kon vertellen; Lot luisterde en reflecteerde, waardoor ik mij begrepen voelde. Ik leerde te doorzien wat mijn valkuilen in het contact met een narcist zijn.
Een voorbeeld: Ik wist van mezelf dat ik graag voor andere zorg. Ik kwam erachter dat het makkelijker was om voor een ander te zorgen dan voor mezelf. Want als ik met een ander bezig ben, hoef ik niet voor mezelf te zorgen. Een ander voorbeeld: Ik durfde niet voor mezelf op te komen, omdat ik dacht dat het gevolgen zou hebben voor de kinderen. Zo durfde ik geen ruzie te maken, want tja, de kinderen, dat zou toch niet goed zijn. Maar nu ben ik erachter dat wanneer je wat wil, je dit nooit kan laten afhangen van een ander of van een bepaalde een situatie. 
Door het traject met Lot heb ik ingezien dat ik mijn eigen koers uitzet en dat dit helemaal niet altijd egoïstisch is. Het leuke van Lot en haar manier van werken is dat ze ook regelmatig post over positiviteit en dat ze af en toe een gast-Masterclass organiseert. Tijdens het traject heb ik mijn relatie beëindigd, heb ik adviezen en tips van Lot kunnen toepassen op deze narcist, heb ik mezelf en mijn fouten leren accepteren en kijk ik weer met vertrouwen naar de toekomst. Ik geniet nu echt van mijn leven. 
LOS met LOT is beëindigd, maar het contact zeker niet. Ook blijf ik haar volgen en luister ik zo nu en dan haar voiceberichten terug.
Dit om mijn focus op mezelf te houden.
Dank lieve Lot
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.”
 
 
narcistische persoonlijkheid yo
Yo – 35 jaar – Verpleegkundige – heeft 1 dochter – kwam los van ex-vriend
“Sterk, trots en onwijs gelukkig op wie ik ben geworden.”
“Ik wil je echt onwijs bedanken voor de coaching die je me hebt gegeven. Zo zwaar en belast dat ik me al die jaren gevoeld, zo licht voel ik me nu. Ik ben voor de volle 100% los gekomen van alles dat ik heb meegemaakt! Natuurlijk hoort het voor een deel bij me maar dat is alleen het deel wat me maakt tot wie ik nu ben geworden. Sterk, trots en onwijs gelukkig op wie ik ben geworden. Ik ben mijn exen ook echt dankbaar want zonder hun gedrag zou ik nooit de persoon zijn geworden die ik nu ben (en ja met exen bedoel ik ook die man tijdens mijn traject).
Ik zal altijd moeten blijven communiceren met mijn ex omdat hij de vader is van mijn dochter. Maar alles wat ik van jou heb geleerd heeft me een gevoel van kracht en vrijheid gegeven. Ik herken de manipulatieve tactieken maar nog beter, ik weet hoe ik er mee om kan gaan. Het herkennen ging nog best makkelijk maar het er mee omgaan, die vond ik zo enorm lastig!! Ik heb geen paniekaanvallen/hartkloppingen meer. Het raakt mij als persoon niet meer. Alle neerbuigende/manipulatieve opmerkingen glijden van me af. Ik kan er vaak zelfs heel hard om lachen! Ik zie mijn ex als een peuter die zijn zin niet krijgt en de gekste dingen probeert om toch zijn zin te krijgen.
Mijn grote onzekerheden over mezelf: ben ik wel leuk, aardig, knap enzovoorts ook die heb ik overwonnen. Damn, wat kunnen Tinder en Bumble therapeutisch werken zeg!! Wil je complimentjes vangen: Tinder helpt je wel! Blijkbaar ben ik dus echt leuk, grappig, aardig en ga zo maar door. Ik was helemaal niet op zoek naar een man. Maar warempel tref ik daar op den duur dus toch een hele leuke man bij wie ik mezelf kan en mag zijn.
Al is het soms wel schakelen hoor! Nu begin ik nl pas te merken wat het betekent als je een partner hebt die emotioneel wel veilig aanwezig is. Het geeft me steeds weer een gevoel van rust en veiligheid. Ik heb al voldoende “oh okee, zo kan het dus blijkbaar ook” momentjes gehad. Nogmaals bedankt Lot!! Je maakt het leven echt zoveel mooier voor een hoop van ons. Dat je nog maar heel veel mensen mag helpen die in een soortgelijke situatie zitten en zich net zo sterk en vrij mogen voelen zoals ik me nu voel!
Ik geef LOS met LOT 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.”
ptss narcisme myr
Myrthe – 31 jaar – Commercie – 1 kind – kwam los van ex-vriend die tevens haar collega was
“Ik kijk weer positief naar de toekomst.”
“Ik kwam Lot een keer tegen op Instagram omdat ik best vaak dingen heb opgezocht over narcisme. Ik ben Lot toen gaan volgen en ik heb een Masterclass gevolgd over Loskomen van een narcistische relatie. Ik heb mij daar toen voor ingeschreven omdat ik niet zeker wist of ik te maken had met een persoon met de persoonlijkheidsstoornis.
Na de Masterclass wist ik zeker dat dit wel het geval was en ik besefte dat ik dit niet in mijn eentje kon afsluiten. Ik had zoveel behoefte om met iemand te sparren die hetzelfde had meegemaakt. De druppel was voor mij dat ik door deze persoon een burn-out heb gekregen. Ik kon letterlijk niks meer uit handen krijgen.
En toen wist ik het zeker: ik heb hulp nodig en daarom heb ik het programma Los met Lot gevolgd. Het programma werd vooraf besproken. Wat ik kon verwachten en wat ik graag wilde bereiken.
Ik was een ster in mijn emotie en gevoelens uitschakelen. Voor mij was dit ook écht een lastige case maar Lot heeft mij weer leren geloven in mijzelf en dat mijn emoties er mogen zijn. Ik kijk weer positief naar de toekomst. Ik geniet van de kleine dingen in het leven. Ik heb weer energie, ik ben weer de enthousiaste Myrthe en ik begin weer in mijzelf te geloven. De onzekerheid die ik ervaarde is afgenomen. Lot heeft mij geleerd om jezelf op nummer 1 te zetten en om dicht bij jezelf te blijven.
Lot, nogmaals heel erg bedankt voor de afgelopen drie maanden.
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.”