ervaringen narcisme coach
narcisme los
narcisme los lon
narcisme
narcisme
Anna – 34 jaar – Culturele Sector
“Het voelde zo ontzettend bevrijdend om met iemand te praten, die gelijk begrijpt wat je bedoelt om dat ze er kennis van heeft én het bovendien zelf heeft meegemaakt. Ik voelde mij echt gezien en gehoord! Lot heeft haar hart op de juiste plek, durft je te confronteren met je eigen gedrag en heeft zoveel compassie voor alles wat je hebt meegemaakt of voelt.”
Een aantal jaar geleden ging alles mij voor de wind… Ik genoot volop van mijn single leven met een vliegende carrière start in het bedrijfsleven, veel leuke vrienden, fantastische reizen en een heel fijn huis. Alleen een warme relatie met een leuke man ontbrak…  Daar kwam snel verandering in toen op werk de manager van een andere afdeling leerde kennen. We vielen als een blok voor elkaar en kregen een relatie. Jammer genoeg bleek mijn droomprins een verborgen narcist en langzaam realiseerde ik mij dat ik gevangen zat in een verwoestende relatie…
 
Toen ik de relatie stopzette begon de ellende pas echt met een lastercampagene, stalken en hoovering. In die tijd las ik veel boeken over narcisme om meer grip te krijgen op mezelf en inzicht te krijgen in de manipulatietechnieken van de narcist.
Ik werd een echte kenner van ‘narcisme’, maar mijn collega’s, vrienden en familie keken mij altijd aan alsof ze water zagen branden als ik het erover sprak. Ik stuitte op veel onbegrip, voelde mij ontzettend eenzaam én raakte uiteindelijk door de lastercampagne, misleidingen en leugens van de narcist mijn baan kwijt.
 
Op een dag kwam ik op de website van Lot terecht. Het was alsof ik mijn eigen persoonlijke verhaal las. Het was geruststellend om te lezen dat ik niet de enige was, van mijn leeftijd, zonder huwelijk en kinderen, die dit was overkomen. Haar compassie voor zichzelf en de mensen die ze coachten inspireerde mij om te knokken om mijn baan terug te krijgen. De baan die ik altijd met veel passie en overgave deed. Dat lukte met behulp van Lot haar gratis toolkit, podcasts en de masterclasses! Het voelde als een enorme overwinning op mezelf!
 
Ondanks deze overwinning en mijn kennis over narcisme lukte het mij niet om er emotioneel los van te komen en het echt te verwerken. Van binnen was ik nog maar een schim van mijzelf. Mijn eigenwaarde was naar een 0 punt gezakt en mijn geloof in de liefde was ik kwijt. Ook mijn vertrouwen in de goedheid van mensen was compleet verdwenen. En het moeilijkste van allemaal was dat mijn emoties en gevoelens volledig geblokkeerd waren. Ik voelde mij ontzettend eenzaam, volledig gebroken, niet gehoord of gezien. En soms dacht ik letterlijk dat ik gek was geworden of de narcist was. Ik dacht dat dit hoorde bij liefdesverdriet en dat tijd de wonden zouden helen. Maar het ging alleen niet over…
 
Een halfjaar geleden kreeg mijn leven ineens en bijzondere wending. Mijn baas riep mij bij zich. Hij vertelde mij dat er een professioneel (seksueel) grensoverschrijdend onderzoek naar de leidinggevende plaats zou gaan vinden, omdat er meerdere klachten waren binnen gekomen. Het verhaal wat ik hem drie jaar geleden vertelde viel bij hem op z’n plek. Hij vond dat ik de erkenning moest krijgen, die ik nooit had gehad. Door deze erkenning stortte ik emotioneel in en viel daarom uit op mijn werk. Ik wilde graag met Lot 1 op 1 aan mezelf werken, omdat Lot net als ik hoogsensitief is. Helaas kon ik het financieel niet opbrengen. Toen ik dat aan mijn baas vertelde heeft hij gelijk het hoofdkantoor gebeld en gevraagd of het bedrijf het voor mij wilde financieren. Dat wilde ze! Happy me!
 
Hoewel ik het doodeng vond om te starten, heb ik er geen moment spijt van gehad! Wat ik het mogen meemaken in het Los met Lot programma gun ik iedereen zo erg! Narcisme is zo’n complex thema en de gevolgen voor jezelf en de maatschappij is vaak zo onderbelicht. Het voelde zo ontzettend bevrijdend om met iemand te praten, die gelijk begrijpt wat je bedoelt om dat ze er kennis van heeft én het bovendien zelf heeft meegemaakt. Ik voelde mij echt gezien en gehoord! Lot heeft haar hart op de juiste plek, durft je te confronteren met je eigen gedrag en heeft zoveel compassie voor alles wat je hebt meegemaakt of voelt. Soms voelde het alsof ik met mijn beste vriendin aan het kletsen was. Precies wat ik nodig had, die geborgenheid, want ik kon dat niet in mezelf vinden! De huiswerk opdrachten vond ik ontzettend leuk om te doen. Soms confronterend, maar allemaal ontzettend leerzaam! Het is echt het beste in jaren wat ik voor mezelf gedaan heb!
 
Ik besef mij dat ik jarenlang echt in de ban ben geweest van mijn ex. Zijn stem in mijn hoofd, de herbelevingen en het constant herkauwen van alle aspecten van de relatie en de lastercampagne. Nu kan ik nauwelijks meer de herinneringen actief oproepen. Ik leef in het nu en kan ook met vertrouwen naar de toekomst kijken. Een van de doelen, die ik had met LOS met LOT was kalmte en die heb ik weer gevonden. Ik sta weer in goed contact met mijn emoties en gevoel. Ik weet beter wat ik wil, hoe dat aanvoelt en hoe ik daar stap voor stap met vertrouwen in mijzelf kan komen. Want kiezen voor mezelf voelt niet langer egoïstisch! Daarbij voelt het echt alsof ik ontwaakt ben, want ik ben veel gevoeliger voor authentieke mensen en mijn intuïtie spreekt meer. Ik ga met zoveel meer flow door het leven en zit weer heerlijk in mijn vrouwelijke energie! De hoeveelheid aan vriendschappelijke relaties zijn een stuk minder geworden, maar de kwaliteit is vele malen beter! Ook mijn geloof in de liefde komt langzaam terug en ik durf mij steeds meer open te stellen voor echte mannen, die je emotionele rust en veiligheid kunnen bieden. Maar het allerbelangrijkste? Ik hou meer van mezelf én dat is het allerbeste cadeau wat je jezelf, met Lot aan je zijde, kan geven!
 
Dank je wel lieve LOT voor alles! Je bent echt een topper!
 
Ik geef het programma van LOS met LOT 10 van de 5 sterren 😉 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
narcisme rika met groen
Roos – 37 jaar – Consultant Kinderopvang – 4 kinderen
“Toen ik door had dat ik met narcisme te maken had ben ik veel gaan lezen in de hoop er een weg in te vinden. Ik kwam toen op de instagram van Lot terecht en wat ik las raakte mij zo. Het was alsof alles speciaal voor mij geschreven was. Ik volgde de briljante masterclass van Lot en vertelde mijn hele omgeving dat alles zo logisch was, dat alles op zijn plek viel.”
Toen ik eindelijk de stap had genomen om weg te gaan bij mijn narcistische ex merkte ik dat ik nog steeds niet los kwam. Door onze kinderen moest er contact blijven en dus was er nog steeds de frustratie, angst, paniek, boosheid en heel veel verdriet. De dikke ketting waar ik aan lag toen we in hetzelfde huis woonden was helemaal niet los, hij was langer geworden maar nog steeds heel erg aanwezig. Mijn ex bepaalde nog steeds door aan de ketting te trekken mijn leven.
Toen ik door had dat ik met narcisme te maken had ben ik veel gaan lezen in de hoop er een weg in te vinden. Ik kwam toen op de instagram van Lot terecht en wat ik las raakte mij zo. Het was alsof alles speciaal voor mij geschreven was. Ik volgde de briljante masterclass van Lot en vertelde mijn hele omgeving dat alles zo logisch was, dat alles op zijn plek viel. Ik ben vol vertrouwen in het LOS traject gestapt met als doel zelf weer de touwtjes in handen te krijgen, de ketting door te knippen, grenzen te krijgen, te herkennen en aan te geven, weer te snappen wie ik ben en wat ik wil in het leven. Grote doelen! Maar met Lot aan je zijde zijn al die doelen haalbaar. Haar rust, eerlijkheid, bizar grote kennis van het onderwerp en nuchtere hulp maakt dat je heel snel hele grote stappen maakt. 
Ik ben groot fan van de huiswerkopdrachten. Ze zijn zo praktisch, toegankelijk en gewoon ontzettend leuk om te doen. Een dag lang doen waar je zin in hebt bijvoorbeeld… voor veel mensen heel makkelijk maar na een narcistische relatie heb je gewoon geen idee. Lot helpt je erbij!
Ik heb zoveel geleerd. Ben rustiger in mijn hoofd, heb een begin gemaakt met mezelf weer leren kennen, geef regelmatig een grens aan, ben niet meer bang en heb weer lol in het leven.
En het mooie is dat ik nog geen afscheid hoef te nemen van mijn cheerleader Lot (ze staat altijd langs de kant te juichen voor iedere stap die je maakt) want ik kan door in het SOL programma. Zin in!
 
Dank je Lot! Liefs Roos
 
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.
Jolie – 36 jaar – Project Manager – 1 kind
“Ik weet nog goed dat ik het eerste gesprek met Lot fijn en heftig tegelijk vond. Ze had mijn uitwegen, zelf sabotage door. Dit had ik nodig. Iemand die zegt wat mogelijk is, zonder te oordelen. Na het eerste gesprek had ik met mezelf afgesproken om mijn investering in mezelf ook waar te maken.”
Jarenlang zocht ik via externen hulp. Eerst omdat ik dacht dat ik “gek” was geworden en hulp nodig had. Totdat mijn laatste coach zei Misschien moet je je de oplossing voor jouw problemen niet bij of in jezelf zoeken, maar eens kijken naar jouw relatie met jouw man en hoe hij effect op jou heeft. Toen hoorde ik dat ik wellicht met een narcist te maken heb. Vanuit hier ben ik boeken gaan lezen en via instagram gezocht op narcisme. Zo kwam ik op het account van Lot terecht. Na een tijdje zag ik een gratis masterclassvoorbijkomen. Dat wekte mijn interesse en zocht een rustig en extern plekje om het te volgen. Een jaar ervoor had ik een zoveelste poging gedaan om te vertrekken, maar door zijn mooie praatjes was ik gebleven. Nu was de koek op. Na de masterclass had ik zoveel aantekeningen gemaakt, dat ik dacht als ik tijd en geld investeer in mezelf moet ik dat nu doen. Ik had een stok achter de deur nodig, een buddy die weet wat een narcist doet. Want wat Lot zeker is, is een expert. Ik weet nog goed dat ik het eerste gesprek met Lot fijn en heftig tegelijk vond. Ze had mijn uitwegen, zelf sabotage door. Dit had ik nodig. Iemand die zegt wat mogelijk is, zonder te oordelen. Na het eerste gesprek had ik met mezelf afgesproken om mijn investering in mezelf ook waar te maken. Toen voor de zoveelste keer mijn kind als pion werd gebruikt. Heb ik eindelijk de knoop doorgehakt. Vervolgens ging het heel snel. Hij maakte me zwart waar mijn kind bij was. Dreigde de boel te escaleren, waardoor ik snel uit huis ging om ergens anders te wonen. 

Lot was voor mij in die tijd een sparringspartner, een spiegel en vooral een cheerleader. Ik dacht best negatief over mezelf. Door haar benadering zag ik positieve kanten. En werd dit zelfs door de buitenwereld opgemerkt. Ik hoor nog dagelijks wat een ander mens ik nu ben.
Van een twijfelachtige vrouw bij de start van het traject, ben ik nu meer zeker van mijn zaaken zoveel relaxter. Ondanks dat de narcist in mijn leven nooit weggaat aangezien we een kind samen hebben, merk ik steeds meer dat ik letterlijk los van hem ben. De scheiding is nog niet officieel afgerond en dit blijft een gevecht met hem maar ook met mezelf. Ik ben blij dat ik nu mijn grenzen durf aan te geven en dat Lot op de zijlijn met incheckmails momenteel kan helpen. Dit is de beste investering die ik tot nu toe heb gedaan. Ik heb geen moment spijt gehad van het LOS komen van de narcist en zeker niet van de hulp die Lot mij heeft geboden. Kortom, gewoon doen en voordat je het beseft heb je jouw leven weer terug. 

Liefs Jolie
 
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.
Jasper – 49 jaar – Ondernemer
“Lot vertelde aan mij dingen vanuit haar privé-sfeer en dat voelde voor mij als warmte. Het idee dat je dus niet de enige bent. Het nodigde mij uit om mijn eigen verhaal te vertellen en dat vond ik fijn.”
Ik wilde iemand vinden waarmee ik kon praten. Iemand die ervaring heeft met hetgeen wat ik heb meegemaakt, waarbij ik mijn vragen kon stellen zonder te hoeven uitleggen wat ik bedoelde. Lot vertelde aan mij dingen vanuit haar privé-sfeer en dat voelde voor mij als warmte. Het idee dat je dus niet de enige bent. Het nodigde mij uit om mijn eigen verhaal te vertellen en dat vond ik fijn. Mijn bewustwording m.b.t. narcisme is veel groter geworden en dit heeft mij een hoop meer ontspannenheid opgeleverd. Ik merk het aan mijn werk en privé dat ik meer geconcentreerd ben en meer overzicht heb (zelf m.b.t. hoe ik mijn huis heb ingericht!) en dat geeft heel veel rust. Ook is mijn sociale kring is een stuk kleiner geworden, waar ik alleen maar heel erg blij om ben. Ik heb nu mensen in mijn omgeving die écht om mij geven. Ik ben langzaamaan de Jasper aan het worden die denkt: “Oh, ik kan het dus wel.” Ik was opgegroeid (en opgevoed) met het idee dat ik het altijd verkeerd deed en dat ik beter mijn best moest doen. Hierdoor heb ik een lange tijd van mijn leven alles altijd bij mijzelf gezocht door, bijvoorbeeld, te denken dat ik iets niet kon of ergens niet goed genoeg in/ voor zou zijn. Ik weet nu dat dat helemaal niet zo is en daar heeft Lot echt aan bijgedragen. Iedere keer een stukje bewustwording en ‘bijschaven’ over mijzelf en hoe ik mijn leven inricht en met wie ik mijn leven deel.
 
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.

Marly – 39 jaar – Consultant bij de gemeente – 3 kinderen
“Wat ben ik blij dat ik Lot tegen kwam op insta! Haar masterclass volgde en ervoor koos om €2000,- in mijzelf te investeren!” 
3 maanden geleden zat ik in een dieptepunt. Gescheiden van mijn narcist begon de ellende pas en ik viel uit op wat ik het allerliefste deed: mijn werk. Zelfs dát had hij me afgenomen… Lot gaf me tools om met hem om te gaan en tips om beter in mijn vel te raken. De huiswerkopdrachten leken wel voor mij geschreven en met al mijn creativiteit vond ik week na week een stukje van mijzelf terug. Ik heb serieus plezier gehad in dit coachingstraject! En waar ik halverwege zowat in paniek raakte bij de gedachte dat ik nog maar 3 coachingcalls over had, voel ik dat ik nu sterk genoeg ben. Dat het goed is om even te landen bij mezelf. Te voelen wat ik de afgelopen 3 maanden allemaal geleerd heb. Me alles wat fijn voelt nóg meer eigen te maken. Nóg liever voor mijzelf te zijn en nóg beter te voelen en te doen waar ik blij van word. Sommige mensen denken nu vast dat Lot mij betaalt om iets commercieels te schrijven, haha, maar Lot is oprecht het mooiste cadeau geweest wat ik mijzelf had kunnen geven: ik heb (het begin van) mijzelf terug gevonden! Ik ben er nog niet, maar ik weet nu dat het me gaat lukken. En ik had dit 4 maanden geleden echt al heel lang niet gedacht: maar ik ben eigenlijk best een leuk mens!
 
Vanuit de grond van mijn hart:
Dankjewel Lot!!
 
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.

 
 
Saskia – 42 jaar – CEO – dochter & zoon
“Ik had een intake gepland bij een psycholoog, maar toen ik een berichtje zag van Lot ben ik er direct voor gegaan.”
Meer dan 20 jaar was ik samen met mijn man met narcistische trekken. Mijn man zijn buien en gedrag trok een zware wissel op mijn gezin. Ik had eerder niet echt door dat dit voornamelijk vanuit hem kwam, maar nu los van hem, zie ik dit wel in. Mijn dochter wilde destijds minder en minder van hem weten, ze kreeg meer haar eigen mening en dat botste. Mijn zoontje die flink opkeek naar zijn vader – raakte in de war door het wispelturige en inconsistente gedrag van vaders. Ik merkte dat ik er bijna aan onder doorging.
Ik dacht ook op ten duur dat ik gek aan het worden was. Dus na jaren van vanalles geprobeerd te hebben: ook relatie-therapie… gaf ik het dan eindelijk op. En mijn energie en focus verplaatste zich naar scheiden van hem.
Ik kende mijn man, en verwachtte dat hij dit niet zo maar ging laten gebeuren. Mij laten gaan en de scheiding soepel laten verlopen. Ik had me ingeschreven bij een psycholoog, deze had een lange wachttijd en toevallig zag ik toevallig een bericht van Lot op Facebook. Na een gesprek staptte ik direct in haar programma.
Wat het programma mij gebracht heeft: ik heb weer grip op mijn leven door mij actief op te stellen i.p.v. passief. Vóór het programma was ik erg afwachtend. Ik ben dan wel CEO van bedrijven en heb mensen in dienst, maar thuis was ik een deurveeg en zei ik ‘ja en amen’.
Nu heb ik inzicht in mijn verantwoordelijkheid en is het vertrouwen in mezelf ook enorm gegroeid. Ik reageer minder vanuit angst. De veranderingen hebben effect op mijn leven gehad in de zin van dat ik nu meer rust ervaar. Ook zie ik nu waardoor ik toen in ‘de stress’ terecht kwam. 
Het kost me nu minder tijd om na te denken over een reactie. Ik geloof steeds meer in mezelf en ook dat ik een goede moeder ben, ongeacht wat hij nu doet of zegt. Ik kan mijn grenzen beter aangeven en dit vertaalt zich in meer respect voor mijzelf, ik neem mezelf serieuzer. Het voelt alsof ik steeds meer op de bestuurdersstoel ga zitten i.p.v. op de bijrijdersstoel.
Ik zou dit programma absoluut aanraden aan iemand die in een narcistische relatie zit. Het loskomen is 1 ding, daarvoor is kennis nodig. Maar die kennis is niets wanneer je er niks mee doet. Tijdens het programma heb ik deze kennis geïntegreerd. Ook dit kost tijd en moeite. Dit lukt je niet direct alleen. Inzicht in waarom doe je wat je doet is zo belangrijk als je echt stappen wilt maken in het helemaal loskomen van een dergelijke relatie. Lot is de spiegel die ik nodig had en nog heb.
Ik heb nu een leuke nieuwe relatie en dat is wennen voor mij, en ook voor mijn twee kids. Die snappen niet dat het allemaal zo makkelijk kan en zijn bijna argwanend 😉 haha. Kan het echt zo? We genieten met zijn drietjes en komen toe aan onszelf. Het gaat beter met mijn zoon én met mijn dochter. We zijn er nog niet helemaal, maar we zijn erg op de goede weg en ik heb geen moment spijt gehad van mijn beslissing.
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.
Wat ik nog wil delen is: de momenten van je verhaal delen met anderen, gelijkgestemden, heb ik ook als een enorm waardevol moment ervaren. Dit zou ik zeker blijven doen!
narcisme babette
Babette – 35 jaar – Eigen bedrijf in pedagogie en onderwijs – dochter & zoon
“De term narcisme kende ik al, maar toen ik met Lot startte vielen alle puzzelstukjes op hun plek.”
“Na het beëindigen van mijn huwelijk met een narcist was ik helemaal op en toch ging het leven door. In sneltreinvaart. Als alleenstaande moeder van twee kinderen én eigenaar van een eigen bedrijf is er altijd wat te doen. Ondertussen bleef ook mijn ex ‘in beeld’, omdat we samen twee kinderen hebben. Het drama en gedoe ging gewoon door. Al was het in iets mindere mate, maar ook het mediation traject was me niet in de koude kleren gaan zitten. Het werd me steeds duidelijker dat dit een type man is die een andere manier van aanpak vraagt, maar hoe? Ik wilde graag meer kennis, handvatten om zo min mogelijk en efficiënt mogelijk te communiceren over de kinderen zodat ik kon herstellen van de heftige jaren. Met de term narcisme was ik al bekend, maar toen ik bij Lot startte vielen alle puzzelstukjes op zijn plek.
Het was alsof mijn ogen elke keer een stukje verder open gingen. Al snel werd me duidelijk wat me is overkomen en dat ik de hoop op normale communicatie & opvoeding moest laten varen. Lot spiegelt en is niet bang om de vinger op de zere plek te leggen. Confronterend, pijnlijk en tegelijkertijd nodig. Ik zag het zelf niet meer.
Ik weet nu waarom hij de dingen doet die hij doet. Daarbij weet ik nu ook dat zijn dreigementen echt alleen dreigementen zijn waardoor ik mij minder uit het veld laat slaan. Lot gaf me het vertrouwen dingen te doen en zeggen buiten mijn comfortzone. Ik heb langzaam de regie weer terug gekregen. Waar ik eerder passief was, dus het op me af liet komen – in paniek raakte en uren kon piekeren en hem alsnog de macht gaf – lukt het me nu veel beter te handelen vanuit wat ik wil en wat goed is voor mijn kinderen. En ja, dat levert nog steeds zweethanden en een bonkend hart op, maar elke keer een beetje minder. 
Door het programma Los met Lot weet ik nu ook dat als ik het anders wil, ik anders zal moeten handelen. En dat is echt mogelijk, op een constructieve manier zonder conflict met mijn ex. Ik voel mijn grenzen duidelijker en bewaak ze beter. Het vertrouwen in mijzelf als mens, maar zeker ook als moeder is toegenomen. Bij Lot voelt mijn verhaal veilig. Het delen met lotgenoten heb ik ook als erg fijn ervaren. In het begin dacht ik dat ik overdreef, de enige was en hartstikke gek.. door het delen van mijn verhaal zag ik hoeveel overlap onze verhalen met elkaar hebben. Het is zo fijn om niet te hoeven uitleggen hoe je je voelt of wat het met je doet. Lot, de andere vrouwen en mannen weten het!
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.”
nps kirsten
Kirsten – 28 jaar – Ondernemer in werkgeluk
“Ik voelde me geen paranoide gek (meer). Haha. Ik ben dus niet de enige die dit overkomt.”
“Toen ik begon aan het traject met Lot was ik erg boos en had ik veel vragen. Het was nog niet zo lang geleden uitgegaan met mijn ex. Ik vroeg een vrijblijvend gesprek met Lot aan. Dit was zo fijn, ze vroeg me hoe het leven eruit zou zien zonder narcisten in mijn leven. Ik zei: ‘mijn emoties en controle in het gareel’ en dat klonk zo fijn dat ik – na wat twijfel – toch heb besloten om te starten. Maar ik heb echt geen moment spijt gehad van deze investering! Lot heeft aan 1 woord genoeg om mij te snappen. Ik voelde me geen paranoïde gek (meer). Haha. Ik ben dus niet de enige die dit overkomt. Het ligt aan hem en hij gaat nooit veranderen en ik verdien meer. Ik kan wel zeggen na het programma te hebben gevolgd ik helemaal los ben van mijn ex. Ik heb veel inzichten over narcisme gekregen en kreeg (tevens!) in te zien hoe schrikbarend veel mensen er in mijn omgeving er narcistische trekken hebben. Ik doorzie het nu sneller, en heb ik alle handvatten gekregen hoe hier het best mee om te gaan. Ik laat mezelf er niet meer gek door maken. Het is aan jezelf om het te herkennen en niet mee te laten zuigen / verleiden. Ik zit weer lekker in mijn vel in mijn woede is gelukkig helemaal weg. Mijn emoties zijn er weer. Ik weet nu weer wat ik echt leuk vind, en het allerbelangrijkste: ik vertrouw weer op mijn intuïtie. Op de een of andere manier verdwijnt dit onderbuikgevoel wanneer je te veel en te lang met dit soort types omgaat. Dank Lot voor het teruggeven van mijn vertrouwen in mezelf! 
Namasté, Kirsten
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.”
Suus – 32 jaar – Project Manager
“Ik wist niet meer wat normaal was in een relatie.”
“Het programma heeft me heel veel inzicht gegeven in mijn eigen patronen. Heel confronterend, maar tegelijkertijd ongelooflijk leerzaam. Leren om er te mogen zijn. Dat je keuzes mag maken die bij jou passen en niet altijd te wijken en te voegen naar wat anderen willen of nodig hebben. Het klinkt zo simpel, maar het programma LOS met LOT heeft mij doen inzien dat ik een pleaser ben en mijn grenzen continue verleg. Ik ben me door het programma bewust geworden over mijn gedrag en mijn relaties. Eigenlijk niet meer weten wat ‘normaal’ is in een relatie. Dat je niet alleen maar altijd hoeft te geven in een relatie en dat je voor je eigen normen en waarden MOET staan. Dat doet ertoe.
Ik ben me bewust van situaties en probeer de regie in mijn eigen leven te pakken. Winst is dat ik weet dat er iets fout gaat. Ander voorbeeld: Ik zou naar een festival gaan, maar ik had last van mijn blessure. Ik heb bij vriendinnen aangegeven dat ik het jammer vond, maar dat ik niet mee ging. Op dat moment reageerden zij met ‘wat een slechte voorbereiding en jammer dat ons al lang geplande feestje hier de dupe van is’. Op dat moment heb ik gedacht ‘Dat stukje laat ik bij jou’. Mijn lichaam geeft aan even niet te kunnen en daar luister ik naar.
Nog een suf voorbeeld: Keuzes maken vind ik lastig. Zelfs als het gaat om kiezen wat ik wil eten. Mijn vriend vraagt heel nadrukkelijk wat IK wil eten. Nu geef ik aan waar ik zin in heb. 
Ik zou dit programma zo aanraden aan anderen die willen loskomen uit een narcistische relatie! Ik zag er eerst een beetje tegenop, maar ik heb toch de stap gemaakt en daar ben ik onwijs blij mee. Het heeft me houvast gegeven in de verwerking en geeft lessen voor mijn hele persoonlijke ontwikkeling.

Ik geef LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.”

codependency daisy
Daisy – 31 jaar – Creative

“De reguliere hulpverlening werkte tegen me”
“Twee jaar geleden werd ik burn out verklaard en verdween mijn leven in een zwart gat. Ver voor dit punt had ik al geprobeerd hulp in te schakelen binnen de reguliere hulpverlening, want ik voelde dat het vanaf m’n jeugd niet goed zat. Die hulp werkte helaas tegen me of bleef teveel aan de oppervlakte. Via de laatste psycholoog kwam ik bij de term narcisme en onderzocht dit verder. Via social media kwam ik het account van Lot tegen en volgde haar webinar waarin ik eindelijk mezelf herkende. Alleen, durfde ik het toen nog niet aan om een traject te gaan volgen. Zomaar buiten de reguliere hulpverlening, een onbekende via social media, ik had financiële stress en met de hete adem van het UWV in m’n nek. Ongeveer een jaar later en veel ellende verder kwam ik echter weer een webinar van Lot tegen en weer gevolgd. Het gevoel van (h)erkenning was nog sterker door mijn eigen mislukte zoektocht. Dus toch de stap genomen en afgelopen juli begonnen met het traject bij Lot en wow. Het is nog moeilijk om onder woorden te brengen, want ze heeft een soort van nieuwe dimensie van leven laten zien. Ik had allemaal problemen in m’n hoofd die ik dacht op te moeten lossen, maar dit was dus helemaal anders.
Als ik terug denk verwachte ik misschien een soort zelfhulpprogramma over narcisme met verschillende punten om aan te werken. Maar ik mocht echt zelf aangeven wat er speelde en elke keer werd dat gehoord en begrepen door Lot met compassie, acceptatie en inzichten. Dat was nieuw voor me. Ik hoefde niet “iets te doen”?! Ik vond de sunday check in mails heel fijn omdat ik echt m’n verhaal kwijt kon en in de reply nam ze dan (samen met mij) het bericht door en gaf begrip, verdieping en acceptatie. Wat altijd leidde tot een positief gevoel waardoor ik weer verder kon ipv verder wegzakte. Ik ben super dankbaar. Het zal waarschijnlijk altijd 1 van de moeilijkste periodes van m’n leven zijn en het had veel slechter kunnen aflopen. Ik had er niet (zo sterk) uit kunnen komen als ik niet de hulp van Lot had gehad, dat weet ik zeker. De calls waren ook altijd fijn en inhoudelijk zo waardevol. Lot is zelf heel stabiel en gaf echt ruimte om te bespreken wat er besproken moest worden. Ze prikte gelijk door de “sociaal wenselijke bubbel” als het ware. Alweer tot mijn verbazing, want ik was gewend om heel veel uitleg te moeten geven, zij begreep het. En sinds kort ook de Q&A’s met andere lot-genoten die gaven een extra gevoel van samenhorigheid. Alles bij elkaar liet het me zien dat ik niet zo afwijkend ben als de overtuiging waarmee ik ben opgegroeid.
 Het traject met Lot heeft me op meerdere vlakken iets gebracht eigenlijk. Kleine dingen zoals haarzelf als voorbeeld voor hoe het er aan de andere kant van narcisme uit kan zien. En altijd de reminder om genoeg water te drinken =P Maar ook dat ik het afgelopen jaar eindelijk echt los heb kunnen komen van mijn narcistische ouders door te verhuizen en geen nieuw locatie door te geven. Ik heb het afgelopen half jaar zelf gedaan, maar ik stond er voor m’n gevoel niet alleen voor en dat voelt zo goed. Ik merk ook dat mijn gedachtepatronen aan het veranderen zijn. Super vreemd is dat. Het normale gedachtepatroon speelt zich dan nog af, maar daarnaast is er dan iets anders. Dan komt er ineens een nieuwe ervaring en voel ik echt afstand met daarvoor. Zoals met oud & nieuw voelde de weg die ik nog moet afleggen zo lang, niet te doen gewoon. Maar toen ineens kon ik zien dat ik nu ook al veel heb en dat ik al een heel stuk heb afgelegd. Ik mag nu leven. Lot heeft altijd met veel compassie, acceptatie en inzichten gereageerd waardoor ik dat onbewust ook heb kunnen leren voor mezelf. In december is het traject afgelopen en ik zie nu hoe veroordelend ik was naar mezelf, hoe ik me nooit goed genoeg heb gevoeld maar dat wel probeerde te zijn. En hoe ik nu ook compassie, acceptatie en begrip naar mezelf kan hebben zonder iets te hoeven veranderen.
Wat het werken met Lot zo bijzonder maakt is dat het 360 graden is. Het is mindset en praktische tips, maar ook emotionele verwerking en aandacht voor het fysieke. Ik laat deze moeilijke periode in 2021 achter. Die niet alleen zwart was, maar ook licht. En ik kan verder vooruit met wat meer compassie voor mezelf.
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.”
narcisme rosa
Rosa – 48 jaar – Politie agente
“Ik heb mezelf vergeven”
“Ik was een tijdje ervoor gescheiden van de vader van mijn kinderen. Ik had een nieuwe relatie, waarvan ik begon te twijfelen of er misschien weer narcisme in het spel was… Ik hield het wat af want: ‘ik kon ik mijn kinderen toch niet een tweede keer een breuk aandoen?’ Dat konden ze vast niet aan. Ook voelde het als de ‘makkelijke weg’.
‘Wat wil jij?” vroeg een coach op werk aan mij. Ik draaide eromheen, durfde hem niet aan te kijken maar diep van binnen wist ik het antwoord wel: ik wilde alleen zijn met mijn kinderen onder 1 dak. Vrijheid en onafhankelijkheid. Mijn kinderen en mijn werk. Meer had ik niet nodig.
Ik vond Lot op Instagram en ik vond haar teksten zo treffend dat ik een gesprek aanvroeg bij Lot. We hadden een onwijs mooi gesprek. Emotioneel ook. Ik voelde me veilig en begrepen bij haar. Geen oordeel, geen beloften, maar wel de steun. Niet veel later merkte ik dat ik echt aan de slag wilde gaan met mezelf. Dus ben ik gestart aan LOS met LOT.
We hadden 6 coach-calls. Naar aanleiding hiervan kreeg ik persoonlijke huiswerkopdrachten. Daarnaast had ik iedere week een check-in met Lot. Hierin schreef ik wat ik meemaakte, en soms schreef ik wat ik me voornam in de komende week. Dit hielp mij enorm. Lot gaf mij hierop lekker snel tergukoppeling, meestal via een voicebericht. Op deze manier was ik een aantal maanden zeer intensief met het onderwerp en mijn eigen ontwikkeling bezig. Wat mij hielp tijdens de sessies: Lot stelde mij veel vragen, waardoor ik actief werd in mijn denken; Lot had geen oordeel, waardoor ik ALLES kon vertellen; Lot luisterde en reflecteerde, waardoor ik mij begrepen voelde. Ik leerde te doorzien wat mijn valkuilen in het contact met een narcist zijn.
Een voorbeeld: Ik wist van mezelf dat ik graag voor andere zorg. Ik kwam erachter dat het makkelijker was om voor een ander te zorgen dan voor mezelf. Want als ik met een ander bezig ben, hoef ik niet voor mezelf te zorgen. Een ander voorbeeld: Ik durfde niet voor mezelf op te komen, omdat ik dacht dat het gevolgen zou hebben voor de kinderen. Zo durfde ik geen ruzie te maken, want tja, de kinderen, dat zou toch niet goed zijn. Maar nu ben ik erachter dat wanneer je wat wil, je dit nooit kan laten afhangen van een ander of van een bepaalde een situatie. 
Door het traject met Lot heb ik ingezien dat ik mijn eigen koers uitzet en dat dit helemaal niet altijd egoïstisch is. Het leuke van Lot en haar manier van werken is dat ze ook regelmatig post over positiviteit en dat ze af en toe een gast-Masterclass organiseert. Tijdens het traject heb ik mijn relatie beëindigd, heb ik adviezen en tips van Lot kunnen toepassen op deze narcist, heb ik mezelf en mijn fouten leren accepteren en kijk ik weer met vertrouwen naar de toekomst. Ik geniet nu echt van mijn leven. 
LOS met LOT is beëindigd, maar het contact zeker niet. Ook blijf ik haar volgen en luister ik zo nu en dan haar voiceberichten terug.
Dit om mijn focus op mezelf te houden.
Dank lieve Lot
Ik geef het programma LOS met LOT 5 van de 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.”
 
narcistische persoonlijkheid yo
Yo – 35 jaar – Verpleegkundige – heeft 1 dochter
“Sterk, trots en onwijs gelukkig op wie ik ben geworden.”
“Ik wil je echt onwijs bedanken voor de coaching die je me hebt gegeven. Zo zwaar en belast dat ik me al die jaren gevoeld, zo licht voel ik me nu. Ik ben voor de volle 100% los gekomen van alles dat ik heb meegemaakt! Natuurlijk hoort het voor een deel bij me maar dat is alleen het deel wat me maakt tot wie ik nu ben geworden. Sterk, trots en onwijs gelukkig op wie ik ben geworden. Ik ben mijn exen ook echt dankbaar want zonder hun gedrag zou ik nooit de persoon zijn geworden die ik nu ben (en ja met exen bedoel ik ook die man tijdens mijn traject).
Ik zal altijd moeten blijven communiceren met mijn ex omdat hij de vader is van mijn dochter. Maar alles wat ik van jou heb geleerd heeft me een gevoel van kracht en vrijheid gegeven. Ik herken de manipulatieve tactieken maar nog beter, ik weet hoe ik er mee om kan gaan. Het herkennen ging nog best makkelijk maar het er mee omgaan, die vond ik zo enorm lastig!! Ik heb geen paniekaanvallen/hartkloppingen meer. Het raakt mij als persoon niet meer. Alle neerbuigende/manipulatieve opmerkingen glijden van me af. Ik kan er vaak zelfs heel hard om lachen! Ik zie mijn ex als een peuter die zijn zin niet krijgt en de gekste dingen probeert om toch zijn zin te krijgen.
Mijn grote onzekerheden over mezelf: ben ik wel leuk, aardig, knap enzovoorts ook die heb ik overwonnen. Damn, wat kunnen Tinder en Bumble therapeutisch werken zeg!! Wil je complimentjes vangen: Tinder helpt je wel! Blijkbaar ben ik dus echt leuk, grappig, aardig en ga zo maar door. Ik was helemaal niet op zoek naar een man. Maar warempel tref ik daar op den duur dus toch een hele leuke man bij wie ik mezelf kan en mag zijn.
Al is het soms wel schakelen hoor! Nu begin ik nl pas te merken wat het betekent als je een partner hebt die emotioneel wel veilig aanwezig is. Het geeft me steeds weer een gevoel van rust en veiligheid. Ik heb al voldoende “oh okee, zo kan het dus blijkbaar ook” momentjes gehad. Nogmaals bedankt Lot!! Je maakt het leven echt zoveel mooier voor een hoop van ons. Dat je nog maar heel veel mensen mag helpen die in een soortgelijke situatie zitten en zich net zo sterk en vrij mogen voelen zoals ik me nu voel!
Ik geef LOS met LOT 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.”